Ervaringen van deelnemers:
Dan fiets ik hier toch zó vaak, maar dit heb ik nog nooit gezien!
Ik ken dit gebied al goed, maar nu snap ik er veel meer van!

LIA staat voor Landschappen ontdekken In een Aantrekkelijke vorm.
Lia is ook de geograaf die zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkelingen van de Noord-Hollandse Landschappen.
Lia geboren en getogen op het platteland van Noord-Holland, heeft een grote liefde voor het open landschap van deze provincie.
Als geograaf heeft ze meer dan 25 jaar aardrijkskundeles gegeven, vooral in het volwassenenonderwijs. In deze periode is haar enthousiasme voor haar vak steeds groter geworden en is ze zich gaan specialiseren in de historische ontwikkelingen in de Noordhollandse Landschappen, waarin zowel de natuur als de mens een belangrijke rol spelen.
Naast haar baan in het onderwijs heeft ze vele cursussen, dialezingen en excursies verzorgd, onder andere als bestuurslid van de Stichting Landschap Informatie. Verder heeft ze in een cursus 'Ecologisch Groen Beheer' veel kennis opgedaan over de principes van 'natuurontwikkeling'.

Omdat van de ontwikkelingen in het landschap (nog) veel te zien is legt ze dit op talloze digitale opnames vast. Ze vindt dat je de sfeer van een landschap aan den lijve moet erváren en neemt de mensen daarom het liefst mee naar buiten. Tijdens een tocht zal ze altijd meerdere landschappen laten zien.

LIA is een docent in hart en nieren. Haar enthousiasme en haar grote kennis en ervaring motiveren vele mensen. In 2002 is LIA als zelfstandige ondernemer gestart.

Voor nadere informatie of afspraken over 'maatwerk':
tel. 072-5051874
email: lia@ontdeknoordholland.nl